Kerkennacht 2017 – Méér dan een dak!

De deur staat open, hier ben je thuis! Inspirerende en mooie woorden en zeer toepasselijk bij de activiteit die in dit filmpje gepromoot wordt, namelijk Kerkennacht 2017. Het gebeurt niet vaak dat een kerk gebruik maakt van professionele scriptschrijvers om een activiteit te promoten, maar voor Kerkennacht 2017 durfden ze de uitdaging aan te gaan en maakten ze een artistieke promo.

En met succes!

Bekijk de promo!

De achtergrond van deze promo

Wessel van Wanrooij uit Rijen heeft een script gemaakt van twee minuten. Hij brengt een vrouw in beeld van ongeveer dertig jaar die langs een kerk loopt, wanneer ze zich aangesproken weet door een stem die kenners herkennen als de stem van de bisschop van Den Bosch. De bisschop spreekt een gedicht uit van Rob van Uden. Ondertussen kijkt de camera mee met de vrouw die de kerk ontdekt. Terwijl ze door de kerk loopt, verandert haar gestalte en zijn achtereenvolgens de secretaris van de Raad van Kerken (ds. Klaas van der Kamp) en de voorzitter van de synode van de Protestantse Kerk (ds. Karin van den Broeke) te zien.

Ondertussen spreekt mgr. Gerard de Korte tekst uit van een gedicht over ‘een meisje dat durft geloven dat dromen hier geborgen zijn’ en ‘een kind dat nog niet weet wat kruis of lijden is’. Uiteindelijk komt actrice Caroline Lichtenberg weer in beeld als de tekst afsluit met ‘de deur staat open, hier ben je thuis’.

Kerkennacht Rotterdam

Benieuwd wat er in Rotterdam gebeurt van 23 tot 25 juni 2017? Kijk dan even hier, want daar is alles te vinden!