De Carol Evensong is een zangkorenavond in de Hoflaankerk (hoek Hoflaan/Oudedijk), zaterdag 19 november, 20 uur

Rotterdam is een stad waar vele nationaliteiten samenleven. Mensen uit tientallen landen zijn tijdelijk of voorgoed in Rotterdam komen wonen. Met die stroom mensen zijn ook vele geloven naar de stad gekomen. Moslims, hindoes, boeddhisten. Maar ook heel veel Christenen van allerlei pluimage. Soms Christenen uit hele oude kerken in het Midden Oosten of Afrika; Kopten, Orthodox Oosterse kerken. En ook gelovigen uit jongere kerken, voortgekomen uit de zending vanuit het westen.

Een aantal jaren geleden besloot een groep mensen uit de gemeente Protestants Kralingen om bij een paar van deze kerken een bezoekje af te leggen, een viering bij te wonen, wat mensen te spreken. Vanuit deze bezoekjes is in de Hoflaankerk in Kralingen een traditie gegroeid om eens per jaar een zangavond te organiseren voor de koren van deze internationale kerken.

Op zaterdagavond 19 november wordt voor de 12de keer deze ‘Carol Evensong’ georganiseerd. De deelnemers komen deze keer oorspronkelijk uit Noorwegen, Suriname, Nederland, Eritrea, Korea, China en Ghana.
Onder het motto “Vrede voor de stad” zingen ze liederen uit hun eigen traditie over de komst van Christus. Daarnaast is er samenzang van een paar internationaal bekende liederen.

De ‘Carol Evensong’ is al jarenlang een verbroederend (of verzusterend) feest van Christenen die hun roots hebben liggen op heel verschillende plaatsen in de wereld.
Wees welkom om dat mee te maken. De toegang is gratis, aan het einde van de avond is er wel een collecte.