Op zaterdag 24 november om 20 uur begint in de Hoflaankerk (hoek Oudedijk en Hoflaan 1 in Kralingen) de 14de Carol Evensong.

U weet het allang: Rotterdam is een stad waarin mensen uit vele volkeren samenleven. En er wonen hier dus ook tienduizenden Christenen afkomstig uit tientallen, misschien wel honderden landen van de hele wereld. Over ruim anderhalve maand zullen al die Christenen weer het kerstfeest vieren, feest van de komst van Christus naar deze wereld, feest van nieuw licht in een vaak zo donkere wereld. Dat doen ze net als wij allemaal op hun eigen manier, in eigen kring.
Jaren geleden hebben we bedacht dat er ook een moment zou moeten zijn dat we niet alleen in eigen kring maar samen met christenen van de hele wereld zouden zingen over de geboorte van Jezus, de lof van God die Jezus aan de wereld geeft. En uit dat idee is dus de Carol Evensong voortgekomen. Dit jaar op 24 november al weer voor de 14de keer; met koorzang, samenzang, gebed en Bijbellezing.
Anders dan in voorgaande jaren is deze 14de Carol Evensong niet zozeer georganiseerd door de bezoekgroep Internationale Kerken van Protestants Kralingen, maar vooral door de deelnemende kerken zelf, onder aanvoering van SKIN-Rotterdam.
De koren komen al aan het einde van de middag naar de kerk, om te oefenen en ook om samen te eten. Voor de bezoekers gaat de kerkzaal om 19.30 uur open, om 20 uur begint de Carol Evensong. Er doen minder koren mee dan in voorgaande jaren, we denken dat de avond om 22 uur is afgelopen.
Zoals altijd wordt er geen toegangsgeld gevraagd, maar is er wel een collecte bij de uitgang.

We hopen van ganser harte dat er een heleboel mensen uit onze gemeente zullen komen om samen met al die ‘wereldchristenen’ te zingen, te bidden, te lezen onder het bekende motto: ‘Vrede voor de stad’.

Klik hier voor de flyer