Muziek & Verhalen, in de Doopsgezinde Kerk

Beleef de hectische tocht van een oude profeet met zijn gezel over ruige bergen, door verlaten woestijnen, tot aan de randen van de Rode Zee.

Wout Bosschaart, even terug uit Noorwegen, laat ons al luisterend naar zijn virtuoze improvisaties op het kerkorgel, dag en uur vergeten.

Inge Koppert ontroert met haar gedreven vioolspel. De klanken die zij aan de snaren van haar instrument ontlokt bereiken en resoneren in het hart.

Cees van der Jagt, een fascinerende verteller met niet alleen oog voor het grote, maar ook aandacht voor het kleine wat zich voordeed in verre verlaten oorden.

Gezamenlijk voeren zij een theaterstuk op dat zich afspeelt rond 1400 v. Chr., toen een grote droogte heerste in het land Israël en de vileine koningin Izebel met haar regengod Be-Elzebub het opnam tegen Jehova de Enige. En toen een oude profeet ontdekte dat de horizon op slot zat.

Zin in een uitbundig muzikaal vertolkt stuk Bijbelse geschiedenis? Kom dan naar de Doopsgezinde Kerk Rotterdam aan de Noordmolenwerf 3 op donderdag 25 oktober 2018. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. Vrije gift na afloop.