De Michaëlkerk Rotterdam van de Christengemeenschap heet u welkom. De gemeente bestaat sinds 1929 en komt sinds 1967 bijeen in een eigen kerkgebouw, dat is erkend als een modern monument van organische bouwkunst.

Voor actueel nieuws van en over de Michaëlkerk, verwijzen we naar de website. Regelmatig is er een digitale nieuwsbrief met aankondigingen, verslagen en foto’s. U kunt zich hier abonneren op deze nieuwsbrief.

Tijdstippen wekelijkse mensenwijdingsdiensten

10.30 uur     zondag
09.30 uur    dinsdag en woensdag
07.30 uur    vrijdag

Zomerrooster van 1 juli t/m 1 september

Alleen op zondag en woensdag is er een mensenwijdingsdienst, resp. om 10.30 en 9.30 uur.

Priesters

Aan de Michaëlkerk zijn twee priesters verbonden:

  • mevrouw Hilde Cauwenbergh
  • de heer Ignaz Stegeman

Het Oude Wijken Pastoraat in Crooswijk wil graag (al vanaf 1984) het Evangelie handen en voeten geven onder meer door het aanbieden van sociale activiteiten in het Open Huis, zoals een eetclub; inloopmiddagen; een crea-club; bingo en een breiclub. We gaan daadwerkelijk de strijd aan tegen eenzaamheid; armoede; en sociale uitsluiting en zijn actief met taallessen; huisbezoeken; geven noodverstrekkingen; doen klusjes en hebben een Voedselbank. Voor mensen met een kleine beurs zijn er zomeruitstapjes; dagtochten; vakantieweken voor volwassenen en een voor kinderen (samen met het Pastoraat Oude Noorden). Maar we doen ook graag mee aan de Dag van de dialoog; Week tegen Eenzaamheid; de Burendag; Nl. Doet; uitwisselingen met moslimorganisaties uit de buurt en talloze andere activiteiten.

Religieuze diensten

Het Wijkpastoraat Crooswijk heeft geen eigen kerkgebouw, maar houdt tijdens alle christelijke (en nationale) feestdagen vieringen in combinatie met een ontspanningsprogramma. Daarnaast wordt er elke derde zondag van de maand Kerkcafé gehouden van 16.00 tot 17.00 uur. Deze laagdrempelige bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. Voel u vrij om het een keer mee te maken. U bent welkom!

Diaconaal werker: Erik Maan

Contactgegevens

Adres: Nieuwe Crooswijkseweg 82c – 3034 PS
Locatie: tegenover de St. Laurentius begraafplaats
Telefoon: (010) 411 82 30
E-mail: wijkpastoraatcrooswijk@gmail.com