Contemplatie en actie, de spirituele bron

Dominicanen hebben als levensopdracht om te beschouwen, daarover te mediteren, studeren, gesprekken te houden, af te stemmen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat wat ze zich zo eigen hebben gemaakt door te geven aan anderen. Ze overwegen dus niet alleen, maar gaan daadwerkelijk op pad om de gevonden waarden te concretiseren.

Dromen, denken en doen

In de Dominicaanse Ontmoetingen zoeken we deze spirituele bron op, we wisselen kennis en ervaring uit en moedigen elkaar aan om in actie te komen. Zoek je naar inspiratie in je leven, naar voorbeelden en goede zin, wil je meedenken en doen? Je bent van harte welkom.

Wanneer, waar, kosten

  • Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling. De eerstkomende ontmoeting is op vrijdag 2 februari.
  • Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.
  • 5 Euro bij binnenkomst.

 

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Voor de ontmoeting van 2 februari aanmelden vóór 30 januari:
E-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com
Telefoon: 010-4182985
Voorbereiders: José van der Torre, Hendrik Vis en Gerda Hendriks

Programma 2 februari 2018

17.00 uur     
Inloop met koffie en thee.

17.15 uur     
Thema Leerhuis
Marianne Verbakel is binnen het Leerhuis al jarenlang Zen begeleidster en is vanaf de start bij de opzet van het Leerhuis betrokken geweest. Zij vertelt over haar werk en over de andere activiteiten.

18.00 uur     
Podium voor Vraag & Aanbod.

18.15 uur     
In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd
(ook vegetarisch).

19.30 uur
Vespers.

20.30 uur
Koffie en thee.

Om alvast over na te denken

Wie zou er iets willen vertellen over waar je mee bezig bent, dat in verbinding staat met onze spirituele bron? Sta je daarbij soms voor dilemma’s? We willen elkaar in een volgende ontmoeting op deze manier graag leren kennen en met elkaar meedenken.

Heb je een vraag of een aanbod voor het Podium voor Vraag & Aanbod? Het podium is een soort religieuze marktplaats waar praktisch gehandeld kan worden.