Goedkoop uit eten en tegelijkertijd een goed doel steunen? Dat kan bij Happietaria Rotterdam! Op vrijwillige basis wordt dit pop-up restaurant volledig opgezet en gerund door studenten. De hele opbrengst van het restaurant gaat naar het goede doel. Van 8 mei tot 6 juni is iedereen hartelijk welkom om te komen eten bij Happietaria Rotterdam.

De opbrengst van het restaurant is dit jaar bestemd voor de organisatie ZOA met het project ‘Hulp, Hoop en Herstel voor Vluchtelingen en de Kwetsbare Lokale Bevolking in Oeganda’.
Politieke onrust en burgeroorlogen in Oeganda en in buurlanden zorgden voor vluchtelingenstromen. Oeganda telde begin 2019 1.2 miljoen vluchtelingen en asielzoekers. Zij worden opgevangen in kampen, waar onvoldoende voorzieningen zijn. Het project van ZOA focust zich op het verbeteren van voedselzekerheid en inkomen, het stimuleren van samenwerking tussen vluchtelingen uit Oeganda en vluchtelingen uit buurlanden en het verbeteren van de kwaliteit van het aangeboden onderwijs.

De initiatiefnemer van Happietaria is de stichting Tear. Vanaf 1994 hebben al meer dan 20.000 jongeren hier aan meegewerkt en brachten ruim 100.000 mensen een bezoek aan één van de restaurants. Het initiatief wordt in Rotterdam gerund door de Christelijke studentenverenigingen NSR en CSFR. Zij nodigen u van harte uit om te komen eten en hiermee dit project te steunen!

Het adres van Happietaria: Westelijk Handelsterrein, Van Vollenhovenstraat 15. U kan een reservering plaatsen via de website: happietariarotterdam.nl.