Jom Hasjoa herdenking Rotterdam 2017

Op zondagavond 30 april houden Christelijke en Joodse gemeenten in Rotterdam hun jaarlijkse herdenkingsdienst van de Sjoa in de Laurenskerk, om 19.00 uur. Iedereen is welkom bij deze dienst, die ieder jaar onder grote belangstelling plaats vindt ter nagedachtenis aan de miljoenen slachtoffers van terreur en vernietiging ten gevolge van het Nazi schrikbewind tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder meer dan 6.000.000 Joden.

Bijna 80 jaar na de bevrijding van de concentratiekampen zien wij in onze huidige wereld nog steeds genocide, rassenstrijd en haast ongrijpbaar terrorisme. Behalve het tonen van solidariteit met Joodse medeburgers, zullen de gedachten eveneens uitgaan naar de net zo onbegrijpelijke en onnodige vernietiging van honderdduizenden zigeuners en homoseksuele mannen en vrouwen tijdens de Sjoa.

De herdenking staat in het teken van confrontatie met de werkelijkheid in een wereld waar de internationale gemeenschap zich verbonden moet voelen door democratische principes.

De dienst wordt geleid door Ds Gerard Geitenbeek (PKN) met assistentie van verschillende afgevaardigden van Joodse en Christelijke gemeenten. Muzikale ondersteuning komt van het Ivrietkoor Al Naharot uit Dordrecht onder leiding van dirigent Doron Peper.

 

De deuren van de Laurenskerk gaan om 18.30 uur open.