De Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde bestaat uit twee secties, te weten de sectie Pelgrimskerk en de sectie Adriaen Janszkerk. In beide kerken zijn er op zondag diensten om 10.00 uur. In de Pelgrimskerk is er op de 2e zondag van de maand een middagdienst om 15.00 uur.

Sectie Adriaen Janszkerk: ds. Hans Schaap.

De gemeente van de Adriaen Janszkerk bestaat voor een groot deel uit niet meer zo jonge mensen. Er is echter wel een groeiende groep jongere mensen en kinderen die heel betrokken is bij jeugdwerk en naar aansluiting bij de wijk rondom de kerk. Er is elke zondag oppas voor de kleintjes en (m.u.v. de zomervakantie) een kinderprogramma voor kinderen van 4 t/m 9 jaar. Voor de jeugd vanaf 10 jaar is er één keer per maand een tienerprogramma tijdens de dienst.

In de Adriaen Janszkerk en in de Pelgrimskerk zul je je al snel thuis voelen als je op zoek bent naar een kerk waar de Bijbel serieus genomen wordt, maar ook de tijd waarin wij leven. In deze kerken gaat het veel over God, over Jezus en over wat het in de praktijk betekent om vandaag de dag te geloven en volgeling van Jezus Christus te zijn. Ook wie daar allemaal nog niet zo zeker van is, maar wel op zoek is, zal een warm welkom vinden en een plek om verder te komen met je vragen en je zoektocht.