De Hervormde Wijkgemeente Hillegondakerk maakt deel uit van de PKN Rotterdam-Noordrand die wordt gevormd door zeven wijkgemeenten. De gemeente bestaat uit leden die afkomstig zijn uit de geografische wijkgemeente Hillegersberg-Terbregge en uit leden die woonachtig zijn buiten de wijkgrenzen.

De Hervormde Wijkgemeente Hillegondakerk staat in de gereformeerde traditie. Hiermee bedoelen we onder andere dat we vasthouden aan de Bijbel als bron van wat we over God weten, het geloof als enige weg naar God en genade als enige basis van onze redding.

Op zondag komt de gemeente samen in de Hillegondakerk, het oudste kerkgebouw van Rotterdam. De dienst op zondagmorgen wordt bezocht door zo’n 300 gemeenteleden. Doordeweeks komt de gemeente samen in andere verbanden zoals de bijbelkringen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse tentweek in de eerste week van de zomervakantie die met name gericht is op (jonge) kinderen.

Predikant
Ds. D.M. van de Linde

Aanvangstijden kerk diensten zondags
10.00 en 17.00 uur

 

  • De kerk is bereikbaar met de RET. Vanaf Station Rotterdam-Centraal of Rotterdam-Noord neemt u tramlijn 4 richting Molenlaan, halte C.N.A. Looslaan. Vanaf deze halte is het vijf minuten lopen (verlengde van de tramrichting) naar de Kerkdreef.
  • De kerk is rolstoel toegankelijk. De kerk is gebouwd op een heuvel dus de weg naar de kerk loopt omhoog.