De Petrakerk gemeente in Rotterdam Lombardijen is een samengaan van de Vrije Evangelische Gemeente Rotterdam en de Protestantse Petrakerk gemeente. Zij vormen een open gemeente in het midden van de Protestantse kerk waar iedereen welkom is.

Zij zijn een kleine actieve gemeente van circa 200 leden van bovengemiddelde leeftijd die de lofzang gaande wil houden en die samen met de predikant ook buiten de kerkelijke gemeente van betekenis wil zijn. De zondagse eredienst en ontmoeting in ons eigen kerkgebouw is ons lief.

De Petrakerk staat in de multiculturele wijk Lombardijen met de daarbij behorende  grote-stadsproblematiek en uitdagingen.
De Petragemeente is nauw verbonden met het buurtpastoraat en activiteiten vanuit het kerk- en buurtwerk Rotterdam Lombardijen

  • Predikant/pastor: ds. Janet de Vries, e: petrakerk.predikant01@gmail.com
  • Scriba: I.vanschelven@upcmail.nl
  • Aanvangstijden kerk diensten zondags. Van oktober tot en met maart 10:00 uur. Van april tot en met september 09:30 uur.
  • Rolstoelvriendelijk: ja, aangepast toilet aanwezig.

De Petrakerk staat in het hart van de wijk Lombardijen in Rotterdam, vlakbij NS-station Lombardijen, en op 2 minuten loopafstand van de Spinozaweg waar bus -en tramhaltes te vinden zijn die een snelle verbinding geven met bijvoorbeeld het centrum van Rotterdam. Daarnaast is de Pascalweg vlakbij, welke weer een goede verbindingsweg is richting Barendrecht.