De  Protestantse wijkgemeente Schiebroek is

  • één van de zeven wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand
  • een wijkgemeente waarin het ‘om mensen gaat’
  • een actieve kerkelijke gemeente aan de noordwestelijke rand van Rotterdam
  • een wijkgemeente die haar ‘thuis’ vindt in de Goede Herderkerk (bouwjaar 1957)
  • goed bereikbaar met openbaar vervoer (tram 25 stopt voor de deur, metrostation Meijersplein ligt op loopafstand). Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de omgeving
  • rolstoeltoegankelijk en in de kerk is een ringleiding aanwezig.

Wij mogen ons erop verheugen dat, naast de vele ouderen die aan onze gemeente verbonden zijn, ook een groeiend aantal jongeren zich bij ons thuis voelen en actief betrokken zijn.

Samen met de predikanten zijn er eveneens vele vrijwilligers werkzaam. Jaarlijks wordt er een ruim en zeer divers scala aan activiteiten en kringen aangeboden variërend van catecheses (met jaarlijks een weekend) tot oecumenische ontmoetingen, kringen voor twintigers en dertigers, leerhuizen, maar ook ‘samen aan tafel’ of een literaire leeskring enz. Gezien het aantal deelnemers mogen we concluderen dat we hiermee in een behoefte voorzien.

Kortom: een actieve bruisende gemeente!

Kerkdiensten en predikant

Voor de erediensten, die –tenzij anders aangegeven-  elke zondag om 10.00 uur beginnen en waarin ook altijd een kindergesprek plaatsvindt, komen we samen in de Goede Herderkerk, (gelegen in de vijver en een herkenningspunt voor allen die Schiebroek binnenkomen).

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er opvang en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er kinderkerk. Voor jongeren van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten met koffie/thee in de Kastanjezaal (voor kinderen is er limonade).

Ds. Radstake is met emeritaat gegaan. Er is een predikantsvacature voor 32 uur per week.