Deze kerst wordt onnavolgbaar! Dat voelt iedereen aankomen. Hier nu niet aandacht voor wat er niet mag of kan, die jaar, maar wat er wel gaat gebeuren. Want Rotterdam is de stad van de onbegrensde mogelijkheden. Ook met Kerst, het is alleen een kwestie van zoeken. Daar helpt deze site mee.

Waar moet je zijn met kerst? We gaan een paar kerken langs:

In de Laurenskerk dit jaar alleen een kerstnachtdienst om elf uur, vooraanmelding is nodig. Maar Laurenspastor Harold Schorren met zijn team heeft een kerstfilm gemaakt die online te zien valt vanaf kerstavond 19 uur . Het kerstkind wordt hier in de stad geboren! Je had er bij kunnen wezen, sterker nog: je bent er bij zie verder: www.laurenspastoraat.nl.

Nico van Splunter en zijn mensen in Rotterdam west hebben van alles op de rol voor een warme kerst in Spangen en in Delfshaven, kijk op: www.geloveninspangen.nl

Een Lutherse dienst bijwonen, in het echt of virtueel? Log in bij www.luthersrotterdam.nl

René van Loon van wijkgemeente De Samaritaan laat je zien waarom de kerstboom zo’n mooi symbool is. Ga op YouTube naar “Wijkgemeente De Samaritaan” en je ziet de video. Of klik op https://www.youtube.com/watch?v=WIp-oxgRBc8.  Ook kun je daar terecht voor de livestream van de Kerstnachtdienst.

De Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen is vanaf maandag 21 t/m woensdag 23 open van 13-16 uur een stemmig aangeklede kerk met een enkele kerststal. Ieder is welkom om even binnen te lopen, stil te zijn of juist een kort gesprekje te voeren en een kopje thee of koffie te drinken. Eén van de predikanten is aanwezig en we houden zorgvuldig afstand. De diensten zijn nu alleen online te volgen, op Facebook.

In Citykerk Het Steiger worden deze Kerst, deze jaarwisseling, deze Driekoningen wel heel bijzondere dagen. Daarom de volgende uitnodiging: Iedereen, wel of niet gelovig, wel of niet kerks, heeft last van de pandemie. Bidden is juist nu extra belangrijk. Dit is iets wat wij WEL kunnen doen. Daarom is Citykerk Het Steiger op eerste kerstdag open van 12-14 uur en daarna tot en met Driekoningen (6/1) van 11-13 uur. Iedereen kan dan – op 1,5 meter, met ontsmette handen en met een mondkapje!, komen bidden bij de kerststal. Als u wilt kunt u een kaarsje opsteken. Laten wij samen bidden voor onze maatschappij, voor allen die door deze omstandigheden worden getroffen.
Ingang: Hang 18. Er zijn gastmensen die toezien dat alle coronamaatregelen in acht worden genomen.