Nieuw in Rotterdam: Het bijzondere muzikaal kerstevent ‘Kerstfeest in de Stad’. Op 9 december zullen bekende artiesten populaire christelijke en niet christelijke kerstliederen ten gehore brengen. Met medewerking van verschillende koren en kinderen uit de stad vertelt de EO zo op feestelijke manier het kerstverhaal.

Kerstfeest in de Stad is de opvolger van ‘Kerstfeest op de Dam’. Dit televisieprogramma is uitgegroeid tot het jaarlijkse nationale kerstevenement op NPO1. Maar in een nieuwe opzet verplaatst het evenement zich ieder jaar naar een andere stad, dit jaar dus naar Rotterdam. De locatie is het Grotekerkplein voor de ingang van de Laurenskerk.

De organisatoren schrijven:
“Naast muziek besteden we ook aandacht aan onze medemens met het thema #jebentnietalleen. Samen met alle Rotterdammers willen we deze decemberavond Nederland laten weten dat we sámen kerstmis vieren en zo iedereen die zich wel eens eenzaam voelt een hart onder de riem steken. Juist met kerst.

Dit gaan we doen met een lichtjestocht. Daarom nodigen we iedereen van harte uit om mee te lopen met deze optocht tegen eenzaamheid. Om zo licht en warmte uit te stralen naar iedereen deze kerst.

Loopt u ook mee? Bent u ’s avonds beschikbaar op 8 en/of 9 december? Dan kunt u zich opgeven via: kerst@eye2eyemedia.nl

Vermeldt uw naam, e-mail, telefoonnummer en kort waarom u graag mee wilt lopen.”

Kerstfeest in de stad wordt op 25 december uitgezonden bij de EO op NPO1. Presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart. Hier is de flyer te vinden.