Op vrijdag 25 juni aanstaande vindt in de Hoflaankerk weer de Rotterdamse Keti Koti kerkdienst plaats. Het thema is: Samenleven voorbij de schuld: vergeving en verantwoordelijkheid.
De dienst begint om 19.30 uur en wordt gestreamd op de Facebook en YouTube kanalen van Protestants Kralingen. Vanwege de nog geldende coronamaatregelen kunnen per deelnemende kerk 10 mensen live in de dienst aanwezig zijn.

In de viering wordt het thema uitgewerkt zowel vanuit Surinaamse/Caribische als vanuit Nederlandse achtergrond. In onze stad leven nazaten van totslaafgemaakten en nazaten van de slavenhoudersmaatschappij naast elkaar. Wat bouwt op en brengt samen? In maatschappelijke discussies wordt nogal eens gesproken over slavernij en schuld. In de viering wordt dat opgepakt vanuit een christelijke invalshoek. De woorden vergeving en verantwoordelijkheid zijn daarbij cruciaal.
Vergeving die wordt aangereikt kan ruimte bieden om de schuld op een goede manier te benoemen. Schuld bekennen vanuit het perspectief van de nazaten van slavenhouders gaat niet om een persoonlijk schuldgevoel. Het gaat om bewustwording van wat er is gebeurd en om het dragen van verantwoordelijkheid in deze tijd.
De dienst wordt opgeluisterd door o.a. muziek van “Worship and Praise” en organist Richard van de Bergh.

Er zijn nog een plaatsen over in de dienst. Wie de viering live wil bijwonen kan zich hier aanmelden. De Hoflaankerk staat op de hoek van de Oudedijk en de Hoflaan, dichtbij metrostation Voorschoterlaan en bij de gelijknamige tramhalte van lijn 7.
De dienst is een initiatief van de stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst in samenwerking met de wijkgemeente Protestants Kralingen, de Evangelische Broeder en Zustergemeente Rotterdam, de Evangelische Broeder gemeente Rotterdam, de Methodist Church Rotterdam en de Surinaamse Parochie Petrus Donders.