Lazarus Tour Rebelz 5 juni

Lazarus is een beweging van mensen die op zoek zijn naar nieuwe vormen en woorden voor geloof. Deze zoektocht kun je mee beleven in een online magazine, een cursus, een tour, en er volgt nog meer.

Op 5 juni is er een avond in Rotterdam over de bijbel: De bijbel is geen handboek, maar wat dan wel? Om 20 uur in Rebelz aan de Rotte (Bergse Rechter Rottekade 1), toegang 14 euro. Sprekers zijn Alain Verheij (‘twittertheo­loog’), Brian McLaren (Amerikaanse schrijver en acti­vist), Karel Eykman (kinderbijbelschrijver), Anne-Mareike Schol-Wetter (bijbelwetenschapper Nederlands Bijbel Genootschap), Lydia van Maurik (muzikant, theoloog en boerin)
De bijbel is en blijft een uniek boek, ook in onze relatie met God. Maar wat er is dan zo bijzonder aan? Waarom is dit boek nog geloofwaardig? Wat heb je eraan in je geloof? Hoe ga je om met een boek dat ook hartstikke menselijk is?
Tijdens deze vijfde touravond op 5 juni in Rotterdam deelt elke spreker in 7 minuten een gedachte over de bijbel die hem of haar verder heeft geholpen en waarvan hij of zij het idee heeft dat het jou ook verder helpt in je zoektocht naar eigentijds geloven en de plek van de Bijbel daarin. Na de bijdragen is er de tijd om door te praten.