Centraal staat in Citykerk Het Steiger (Hang 18) deze maand de Maria passie op zaterdag 7 oktober.

Deze Maria passie neemt u mee door het hele leven van Maria, als een vrouw in onze tijd. Het Bijbelse verhaal wordt ten tonele gebracht en gezongen in de taal van nu, met hedendaagse liederen, waaronder ook popmuziek. We zien Maria in haar kindertijd, maar de aandacht wordt vooral gericht op het gebeuren voorafgaande aan haar jawoord aan God om de moeder te worden van Zijn Zoon tot en met de dood van Jezus.  In het passiespel verbeelden verschillende vrouwen Maria in de achtereenvolgende periodes en gebeurtenissen in haar leven, van jong meisje tot moeder tot de moeder die haar Zoon volgt in Zijn marteling en kruisdood. Maria wordt daarmee, terwijl ze de uitverkoren bruid van God blijft, dicht bij ons gebracht. Zo, dat ze wordt als onze moeder en zuster.

De Maria Passie wordt éénmaal in elke Nederlandse provincie uitgevoerd. Het Steiger heeft de eer van de officiële première. De organisator ervan is de stichting Aquero, die al meerdere musicals heeft gemaakt en die zich hiermee ten doel stelt gelden te in te zamelen voor mensen die graag een bedevaart naar Lourdes zouden willen maken, maar daar onvoldoende financiële middelen voor hebben.

Kaartjes hiervoor, 10 euro per stuk, moeten dan ook worden gekocht. Er is een voorverkoop bij Ria Mientjes, op donderdagen tot en met 5 oktober om 13.30 en op zondagen na de viering van 10.30. Ze kunnen ook vóór de voorstelling in de kerk worden gekocht tegen betaling van 12,50 euro. De kaartjes moeten contant worden afgerekend.  De kerk is vanaf 19.00 uur open.  Ingang: Hang 18.

Voor meer informatie over Aquero en de Maria passie kunt u terecht op de website www.demariapassie.nl

Deze uitvoering van de Maria passie gaf aanleiding tot de organisatie van een aantal andere activiteiten en vieringen in Citykerk Het Steiger.

Het gaat om:

  • Zaterdag 7 oktober, 20.00 uur, Mariapassie
  • Zondag 8 oktober, 10.30 uur, Woord- en communieviering
  • Dinsdag 10 oktober, 14.00 uur, Inleiding en gesprek over Maria, onze moeder en zuster
  • Dinsdag 17 oktober, 20.00, Inleiding en gesprek over de plaats van de rozenkrans en het rozenkransgebed
  • Maandag 23 oktober, 19.45 uur, Avond rond Kwan Yin
  • Donderdag 26 oktober, 12.45 uur, Eucharistieviering voor Senioren
  • Vrijdag 27 oktober, 19.30 uur, Gebedsviering met gezongen Mariavespers

De originele folder met alle activiteiten in de Mariamaand vindt je hier.