Een keer per maand komt op dinsdagmorgen in de kerkenraadskamer van de Remonstrantse Kerk de Oecumenische leerkring samen. Deze leerkring is vele jaren geleden ontstaan uit contacten tussen de Remonstranten en de Gereformeerde Bergsingelkerk. Tegenwoordig trekt de kring deelnemers uit diverse kerken in Rotterdam, waardoor in de discussies verschillende ziens­wijzen en tradities over tafel gaan.
In deze kring leren we op een andere manier naar ons eigen geloof te kijken, te luisteren naar andere visies én we bespreken er een theologisch thema waar we allemaal wat van opsteken.

Het komende seizoen proberen we de zoektocht van de theoloog/filosoof John Caputo te volgen en kijken we wat de belijdenissen van deze postmoderne pelgrim betekenen voor ons geloof en leven.

  • Hoe kunnen we over God denken? Bestaat God, zoals ik en jij bestaan?  Wie of wat is Z/Hij dan?
  • Is er iets te winnen bij het geloven in God? Of gaat het om heel iets anders?

John Caputo neemt ons mee in zijn persoonlijke zoektocht. De klassieke theologie laat hij achter zich, hij neemt ons mee in het postmoderne denken en ontwikkelt de ‘theologie van de roos’.

Iedereen is van harte welkom.

Datums: 25 september, 30 oktober, 4 december, 29 januari, 5 maart, 23 april en 21 mei; elke keer van 10.00-12.00 uur.
Plaats: de kerkenraadskamer van de Remonstrantse Kerk, Museumpark 3
Begeleiding: ds Tjaard Barnard en ds Katinka Broos
Kosten:  koffie en thee: € 10,– (eenmalig voor het hele jaar). Daarnaast moet je zelf het te bespreken boek aanschaffen: John D. Caputo “Hopeloos hoopvol. Belijdenissen van een postmoderne pelgrim.” Uitgeverij Skandalon, € 22,50

Een beetje meer informatie over John Caputo?

Vorig jaar sprak hij op het Geestdriftfestival, hier is een opname daarvan.
En in het dagblad Trouw stond rond die tijd een interview met hem.