Vrijdag 3 februari reiken Rotterdammers elkaar de hand en gaan letterlijk om moslims heen staan. Tijdens het vrijdagmiddaggebed in de Essalam Moskee zullen we met Rotterdammers een menselijk schild vormen om mede Rotterdammers te laten ervaren dat je in Rotterdam in vrijheid en veiligheid je geloof mag beleven.

De recente ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de Islamitische organisaties, net zoals al jaren Joodse organisaties, zich genoodzaakt voelen hun beveiligingsmaatregelen te verhogen. Dit gevoel van onveiligheid hoort niet thuis in onze mooie en veelkleurige stad.
Het gaat ons aan het hart als Rotterdammers dat mede-Rotterdammers zich onveilig voelen en zich bedreigt voelen in de beleving van wat voor hen zo kostbaar is, hun geloof.
Als betrokken bewoners en organisaties organiseren we daarom een bijeenkomst rondom de Essalam Moskee, Vredesplein 7 op vrijdag 3 februari 2017 van 12 – 14 uur. Daar zullen we door de handen in elkaar te slaan onze moslim-stadsgenoten de hand reiken.
Dit event wordt mede geïnitieerd door: * Het Convent der kerken en Synagoges * Samen 010 * Voorgangers Overleg Rotterdam * Stichting Lokaal * Peace Penguins * ChristenUnie-SGP Rotterdam * Youth for Christ * Pop-up Church Rotterdam * MARA * Preken voor andermans Parochie * Alacritas
Door de korte aanlooptijd zijn lang niet alle organisaties benaderd of hebben ze kunnen reageren. De komende dagen zal de lijst met betrokken personen en organisaties groeien.
Houd ons Facebook-event ‘Hand in Hand 010’ in de gaten voor de laatste informatie.
hartelijke groet,
Hanny de Kruijf | Samen010