Over de Oranjekerk:

De Oranjekerk is niet alleen een markant punt in het Kleiwegkwartier die door haar spits van ver te herkennen is. De Oranjekerk is ook de plaats waar een actieve gemeenschap van  mensen bij elkaar komt om God én elkaar te ontmoeten. In onze diensten op zondagmorgen hebben jong en oud hun plek.
Ook in de week staat de kerk regelmatig open zodat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.
Op andere momenten zijn we in de kerk, of bij gemeenteleden thuis, met elkaar in gesprek.

Op onze website vindt u informatie over de diensten en activiteiten.

Predikant: ds. Dick Pranger
Aanvangstijden kerkdiensten: zondagochtend 9.45 uur

We zijn een ‘gewone’ protestantse gemeente, waarin men omziet naar elkaar. Een groot aantal gemeenteleden is betrokken bij uiteenlopende (werk)groepen en activiteiten.
Wij weten ons ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus, onze Levende Heer. In Hem zoeken en vinden wij steeds opnieuw fundament en perspectief voor onszelf en de wereld waarin wij leven. Wij willen antwoord geven op zijn roep om elkaar lief te hebben en recht te doen. We ontmoeten elkaar om te leren, te vieren en te dienen. In kerkdiensten, bijbel- en gesprekskringen, in gezamenlijk gebed, in jeugdgroepen en vormingsavonden zoeken en vinden wij richting en bemoediging op onze levensweg. Onderlinge zorg en betrokkenheid vormen een wezenlijk onderdeel van onze geloofsgemeenschap. We zijn betrokken bij projecten in de stad en in het buitenland.

 • predikanten: ds. Lourens de Jong en ds. Anje de Kuiper
 • aanvangstijden kerk diensten zondags: Zondagochtend om 10.00 uur
 • de kerk ligt bij eindpunt tramlijn 4 (Molenlaan) en bij buslijn 35
 • de kerk is rolstoelvriendelijk

De Hervormde Wijkgemeente Hillegondakerk maakt deel uit van de PKN Rotterdam-Noordrand die wordt gevormd door zeven wijkgemeenten. De gemeente bestaat uit leden die afkomstig zijn uit de geografische wijkgemeente Hillegersberg-Terbregge en uit leden die woonachtig zijn buiten de wijkgrenzen.

De Hervormde Wijkgemeente Hillegondakerk staat in de gereformeerde traditie. Hiermee bedoelen we onder andere dat we vasthouden aan de Bijbel als bron van wat we over God weten, het geloof als enige weg naar God en genade als enige basis van onze redding.

Op zondag komt de gemeente samen in de Hillegondakerk, het oudste kerkgebouw van Rotterdam. De dienst op zondagmorgen wordt bezocht door zo’n 300 gemeenteleden. Doordeweeks komt de gemeente samen in andere verbanden zoals de bijbelkringen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse tentweek in de eerste week van de zomervakantie die met name gericht is op (jonge) kinderen.

Predikant
Ds. D.M. van de Linde

Aanvangstijden kerk diensten zondags
10.00 en 17.00 uur

 

 • De kerk is bereikbaar met de RET. Vanaf Station Rotterdam-Centraal of Rotterdam-Noord neemt u tramlijn 4 richting Molenlaan, halte C.N.A. Looslaan. Vanaf deze halte is het vijf minuten lopen (verlengde van de tramrichting) naar de Kerkdreef.
 • De kerk is rolstoel toegankelijk. De kerk is gebouwd op een heuvel dus de weg naar de kerk loopt omhoog.

De  Protestantse wijkgemeente Schiebroek is

 • één van de zeven wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand
 • een wijkgemeente waarin het ‘om mensen gaat’
 • een actieve kerkelijke gemeente aan de noordwestelijke rand van Rotterdam
 • een wijkgemeente die haar ‘thuis’ vindt in de Goede Herderkerk (bouwjaar 1957)
 • goed bereikbaar met openbaar vervoer (tram 25 stopt voor de deur, metrostation Meijersplein ligt op loopafstand). Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de omgeving
 • rolstoeltoegankelijk en in de kerk is een ringleiding aanwezig.

Wij mogen ons erop verheugen dat, naast de vele ouderen die aan onze gemeente verbonden zijn, ook een groeiend aantal jongeren zich bij ons thuis voelen en actief betrokken zijn.

Samen met de predikanten zijn er eveneens vele vrijwilligers werkzaam. Jaarlijks wordt er een ruim en zeer divers scala aan activiteiten en kringen aangeboden variërend van catecheses (met jaarlijks een weekend) tot oecumenische ontmoetingen, kringen voor twintigers en dertigers, leerhuizen, maar ook ‘samen aan tafel’ of een literaire leeskring enz. Gezien het aantal deelnemers mogen we concluderen dat we hiermee in een behoefte voorzien.

Kortom: een actieve bruisende gemeente!

Kerkdiensten en predikant

Voor de erediensten, die –tenzij anders aangegeven-  elke zondag om 10.00 uur beginnen en waarin ook altijd een kindergesprek plaatsvindt, komen we samen in de Goede Herderkerk, (gelegen in de vijver en een herkenningspunt voor allen die Schiebroek binnenkomen).

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er opvang en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er kinderkerk. Voor jongeren van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten met koffie/thee in de Kastanjezaal (voor kinderen is er limonade).

Ds. Radstake is met emeritaat gegaan. Er is een predikantsvacature voor 32 uur per week.