De Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde bestaat uit twee secties, te weten de sectie Pelgrimskerk en de sectie Adriaen Janszkerk. In beide kerken zijn er op zondag diensten om 10.00 uur. In de Pelgrimskerk is er op de 2e zondag van de maand een middagdienst om 15.00 uur.

Sectie Adriaen Janszkerk: ds. Hans Schaap.

De gemeente van de Adriaen Janszkerk bestaat voor een groot deel uit niet meer zo jonge mensen. Er is echter wel een groeiende groep jongere mensen en kinderen die heel betrokken is bij jeugdwerk en naar aansluiting bij de wijk rondom de kerk. Er is elke zondag oppas voor de kleintjes en (m.u.v. de zomervakantie) een kinderprogramma voor kinderen van 4 t/m 9 jaar. Voor de jeugd vanaf 10 jaar is er één keer per maand een tienerprogramma tijdens de dienst.

In de Adriaen Janszkerk en in de Pelgrimskerk zul je je al snel thuis voelen als je op zoek bent naar een kerk waar de Bijbel serieus genomen wordt, maar ook de tijd waarin wij leven. In deze kerken gaat het veel over God, over Jezus en over wat het in de praktijk betekent om vandaag de dag te geloven en volgeling van Jezus Christus te zijn. Ook wie daar allemaal nog niet zo zeker van is, maar wel op zoek is, zal een warm welkom vinden en een plek om verder te komen met je vragen en je zoektocht.

De Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde bestaat uit twee secties, te weten de sectie Pelgrimskerk en de sectie Adriaen Janszkerk. In beide kerken zijn er op zondag diensten om 10.00 uur. In de Pelgrimskerk is er op de 2e zondag van de maand een middagdienst om 15.00 uur.

Sectie Pelgrimskerk: ds. Jos Slager

 

In de Pelgrimskerk is een grote groep jongere mensen en ook een groep oudere gemeenteleden. Er is elke zondag oppas en kinderdienst voor kinderen van de basisschool t/m groep 6. Daarnaast is er om de veertien dagen tienerdienst tijdens de kerkdienst. Elke 1e zondag van de maand blijven de kinderen van groep 4 t/m 6 de gehele dienst in de kerk. Soms wordt er een gezinsdienst gehouden dan is er alleen oppas voor de allerkleinsten.

De Petrakerk gemeente in Rotterdam Lombardijen is een samengaan van de Vrije Evangelische Gemeente Rotterdam en de Protestantse Petrakerk gemeente. Zij vormen een open gemeente in het midden van de Protestantse kerk waar iedereen welkom is.

Zij zijn een kleine actieve gemeente van circa 200 leden van bovengemiddelde leeftijd die de lofzang gaande wil houden en die samen met de predikant ook buiten de kerkelijke gemeente van betekenis wil zijn. De zondagse eredienst en ontmoeting in ons eigen kerkgebouw is ons lief.

De Petrakerk staat in de multiculturele wijk Lombardijen met de daarbij behorende  grote-stadsproblematiek en uitdagingen.
De Petragemeente is nauw verbonden met het buurtpastoraat en activiteiten vanuit het kerk- en buurtwerk Rotterdam Lombardijen

  • Predikant/pastor: ds. Janet de Vries, e: petrakerk.predikant01@gmail.com
  • Scriba: I.vanschelven@upcmail.nl
  • Aanvangstijden kerk diensten zondags. Van oktober tot en met maart 10:00 uur. Van april tot en met september 09:30 uur.
  • Rolstoelvriendelijk: ja, aangepast toilet aanwezig.

De Petrakerk staat in het hart van de wijk Lombardijen in Rotterdam, vlakbij NS-station Lombardijen, en op 2 minuten loopafstand van de Spinozaweg waar bus -en tramhaltes te vinden zijn die een snelle verbinding geven met bijvoorbeeld het centrum van Rotterdam. Daarnaast is de Pascalweg vlakbij, welke weer een goede verbindingsweg is richting Barendrecht.