Op het internet zijn een hoop vindplaatsen voor bezinning, meditatie in de veertigdagentijd. Iedere dag een paar momenten om je te bepalen bij God en bij de wereld. Hieronder vind je er een paar.

  • De Twittertheoloog en blogger Alain Verheij leert je ‘40 dagen verliezen’. In 40 dagen loodst hij je door zijn boek Ode aan de Verliezer en geeft hij je Bijbelse levenslessen over verliezen (en daardoor wellicht juist winnen). Het boek en de mails verrijken elkaar, maar je kunt ook meelezen zonder het boek in huis te hebben. De mails zijn gratis. Je kunt hier zien wat voor berichtjes hij je stuurt. En je kunt je hier daarvoor opgeven.
  • Je kunt ook onderweg gaan naar Pasen met 40 Bijbelteksten en 40 popsongs. Een initiatief van Corjan Matsinger, die ook het boek Heilige Herrie schreef. Hier zie je wat je krijgt en hier geef je je ervoor op.
  • ‘Hem achterna’ is de titel van de 40-dagenretraite van de Jezuïeten die jaarlijks door veel mensen wordt gevolgd. Behalve gebeden en teksten om bij stil te staan, kun je wekelijks ook deelnemen aan een Zoom-meeting met de schrijver van de retraite, Myriam Van den Eynde.
    Opgeven via www.ignatiaansbidden.org
  • 40-dagen kalenders:  de Protestantse Kerk Nederland (met teksten van Hanneke Ouwerkerk, Anne-Meta Kobes en Marco Batenburg) https://petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender/
  • Of de kalender van de ontwikkelingsorganisatie Tearfund (teksten van o.a. Otto de Bruijne, Bina Chirino, Mirjam van der Vegt en Dorina Nauta, gedichten van Rikkert Zuiderveld en inspirerende verhalen van Tim van Wijngaarden)
    https://www.tearfund.nl/doe-ook-mee/ik-wil/veertigdagenkalender-2022

(uit de nieuwsbrief van Protestants Kralingen)