In de Laurenskerk in Rotterdam is een kapel gevuld met prachtige en grote hedendaagse foto’s met de ‘zeven werken van barmhartigheid’ als onderwerp. Deze werken gaan over het hebben van een warm hart voor en omzien naar de ander. Ze kennen in het christendom een lange traditie en zullen op zondagen op weg naar Pasen centraal staan in de Laurenskerk. 
 
Maar welke betekenis hebben barmhartige werken in andere religies en levensbeschouwingen? Dominee Harold Schorren van de Laurenskerk gaat hierover in gesprek met diverse geestelijke leiders en ver­te­gen­woor­di­gers van levensbeschouwelijke stromingen in Rotterdam. Aan bod komen Jodendom, Islam, Christendom, Bahá’í, Boeddhisme, Huma­nisme en Hindoeïsme. 
Via deze link kunt u al een klein beetje meer zien.
 
Van 21 februari t/m 4 april kunt u op het televisiekanaal van OPEN Rot­ter­dam iedere zondag een interview bekijken waarin steeds één werk van barmhartigheid centraal staat. In de korte interviews maakt u kennis met de verscheidenheid aan geloven. En we mogen ontdekken hoeveel waarden we samen dragen. 
 
De werken van barmhartigheid kunt u op de volgende zondagen bekijken op OPEN Rotterdam. De uitzendingen beginnen steeds op zondag om 18.00 uur. Ze worden een aantal keren herhaald tot maan­dag 18.00 uur.
21 februari   De zieken bezoeken 
28 februari   De dorstigen drinken geven 
7 maart        De vreemdeling onderdak bieden 
14 maart      De naakten kleden 
21 maart      De hongerigen eten geven 
28 maart      De doden begraven 
4 april          De gevangenen bezoeken 
 
OPEN Rotterdam TV is te zien bij: Ziggo digitaal op kanaal 36, KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349, analoog op kanaal 67+ (800 MHz).