Omdat de kerk zoveel meer is dan een zondagochtend

Volg rondleidingen in en om de kerk, zing mee met de cantorij, volg een stilteworkshop bovenin de toren, vraag de dominees het hemd van het lijf. Dat en meer valt te beleven op zondag 29 september van 12 tot 16 uur in de Laurenskerk. De middag is bedoeld voor omwonenden en andere belangstellenden, maar is ook een gelegenheid voor gemeenteleden om elkaar te ontmoeten.

Tijdens ‘Proef de Laurenskerk’ kunnen mensen kennis maken met de kerkelijke gemeenten die de Laurenskerk als hun thuis beschouwen. Een reeks korte presentaties stelt de dominees voor aan belangstellenden en gaat in op de kerkelijke activiteiten die de gemeenten kennen. Naast de programmaonderdelen is er een informatiemarkt en een bar. Het volgende programma staat op het menu:

Bijbelverhalen met Rembrandt
Kunst kan aanleiding geven tot bezinning. De schilder Rembrandt heeft veel schilderijen gemaakt over verhalen uit de bijbel. In deze workshop ga je vanuit een bezinnend oogpunt aan de slag met één zo’n schilderij. Wat zie je? Wat raakt je in het verhaal en op welke manier maakt het verhaal verbinding met je leven?

Stilte
Gun je jezelf de tijd om stil te vallen en wat te bidden. Beklim in de Laurenstoren, bezoek de stiltekamer en geniet van de stilte. Ontdek wat stilte met je doet!

Diaconale markt
Kraampjes met informatie over de activiteiten van Voedselbank, Human Aid, Wijkpastoraat Crooswijk, Alpha-cursus, activiteiten van de verschillende wijkgemeenten in het komende seizoen.

Zingen met Wiecher (eerste workshop start om 12.30 uur)
Altijd een keertje willen zingen? Onder leiding van onze cantor Wiecher Mandemaker studeer je een muziekstuk in en geef je een korte uitvoering. Zangtalent is niet nodig.

Kidscorner
Activiteit voor kinderen en grote mensen: Bouw je eigen Laurenstoren. Wie haalt het dak van de kerk of moet het dak er af? Activiteit voor kinderen voor 6-: een verhalenverteller neemt de kinderen mee op reis.

Bibliodrama
Speel een verhaal uit de bijbel in improvisatietheater. Drama brengen oude verhalen tot een nieuw leven.

Filmclub
Het witte doek kan een sleutel zijn voor de onbekende kamers in ons ‘levenshuis’. Herkenning en ontroering kunnen ons uitdagen om onze horizon te verbreden. Bekijk in een klein groepje een korte film.

Rondleiding
Met een boeiende gids de Laurenskerk ontdekken? Ga op stap met een gids en ontdek in en om de kerk nieuwe dingen. Geschiedenis, geloof en gebouw komen in één half uur samen!

Spreekuur met de dominee
Ga met dominee René van Loon en dominee Bernard van Verschuer in gesprek over geloof, hoop en liefde

Voorafgaand aan het festival vindt een kerkdienst plaats, van 10.30 tot 11.30 uur. Deze staat in het teken van diaconale activiteiten van de kerk, onder meer bij het Open Huis in Crooswijk en Wijkgebouw de Bron in Rubroek, waar buurtbewoners terecht kunnen voor vele activiteiten, maar ook voor praktische hulp bij schulden, werk of andere zaken. Na afloop van de kerkdienst is er koffie en een lunch.